Sådan finder du din bolig på Bornholm

maritimt miljø på Bornholm
Som tilflytter på Bornholm skal man vænne sig til to ting. For det første: På Bornholm er det billigere at eje sin bolig end at leje. Har du tidligere boet i hovedstads-området, virker det helt skørt. Men en oversigt over andelen af personer, der bor til leje i landets kommuner, viser, at 28 procent bor til leje på Bornholm. I Københavns Kommune bor 78 procent til leje…
cykelanhænger på stejl bakke på Bornholm
For det andet: Med øens korte afstande tager det aldrig mere end 35 minutter at komme frem. På Bornholm kan du slå dig ned, hvor du helst vil, for du skal ikke regne et par timers transport ind i din hverdagslogistik. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt køen på motorvejen forsinker dig, når du skal hente børn. Vi har slet ingen motorveje på øen. Bosæt dig med hjertet.

Vil du leje din bolig?

Mange tilflyttere begynder ø-livet i en lejet bolig. Og med flere tilflyttere er efterspørgslen på lejeboliger naturligvis fulgt med. Vi kan derfor anbefale, at du bliver skrevet op i de forskellige boligselskaber i god tid. Opskrivningen koster ofte et mindre beløb.
Mange boliger på Bornholm bliver lejet ud privat. Hold øje med avisannoncer, Bornholmermarked, og facebook grupper som Lejebolig Bornholm og Tilflytter Bornholm, hvor du kan følge med og eventuelt selv lave en annonce med dine ønsker til en bolig.
Har du fået job på øen og mangler akut et sted at bo, kan du kontakte tilflytterkonsulent Rune Holm Han kan ofte trylle en midlertidig bolig frem ved at trække på sit store netværk.
Bornholms Regionskommune har desuden en række boliger til udlejning. Det er fortrinvis ældre- og handicapegnede boliger. På brk.dk kan du finde informationer om lejeloven, boligstøtte m.m.

Boligselskaber:

Bo42 (også ungdomsboliger)

Bornholms Boligselskab

De Vanføres Boligselskab

Ejendomsservice Bornholm

Lejerbo

Totalbyg (også ungdomsboliger)

Private udlejere:

Egon Kristensen, Rønne, 56914114/21499714

Ib Svendsen AsP, Rønne, Hasle, Lobæk, 56717514

Bornholms Ejendomsservice, hele Bornholm

Michael Westh-Jensen, Rønne, Nexø, Allinge         30360164

Jesper Tranberg, Rønne, mail@tranbergbyg.dk

Expert Nexø, Nexø, 56492158

Torben Jensen, Snogebæk, 56488147

Du kan også finde ledige boliger her:

Bornholmermarked

Facebookgruppe med boliger til leje på Bornholm

maritimt miljø på Bornholm
cykelanhænger på stejl bakke på Bornholm

Vil du eje din bolig på Bornholm?

På Bornholm ejer mange deres bolig. Bor du i hovedstadsområdet, vil du blive glædeligt overrasket, hvor meget hus og have du får for dine penge på øen. Ifølge boliga.dk er den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter ca. 11.000. kr. På boligsiden kan du søge i alle boliger, som er til salg på Bornholm.
Hvis du vil bygge selv, kan du på brk.dk finder du de byggegrunde, som kommunen har til salg. Her kan du også få råd og vejledning om regler, ansøgningsskemaer til byggetilladelser m.m. På boligsiden finder du de byggegrunde, som de bornholmske ejendomsmæglere har til salg.

Tør du tænke Bornholm som dit næste hjem?