Uddannelser på Bornholm

På Bornholm er der flere muligheder for både ungdoms-uddannelser og videregående uddannelser. Vil du vide mere om at være ung på Bornholm, kan vi anbefale ung.bornholmr. Unge mennesker er eftertragtede på Bornholm. 

Med de store årgange på vej væk fra arbejdsmarkedet, kan der komme mangel på arbejdskraft. På Bornholm bliver der iværksat forskellige tiltag, som skal gøre det attraktivt for unge at blive på øen, når de skal vælge uddannelse.

Store Grankule sø på Bornholm

Oversigt over ungdomsuddannelser

Uddannelsen af den bornholmske ungdom varetages først og fremmest af Campus Bornholm, der tilbyder:

Erhvervsuddannelser (EUD, fire grundforløb)

Gymnasiale uddannelser (HF, HHX, HTX, HF)

Erhvervsuddannelse med gymnasial eksamen (EUX)

Praktik-plads-garanti-ordningen 

Toneangivende virksomheder inden for de erhvervs-faglige brancher på Bornholm er gået sammen om at garantere praktikpladser til unge bornholmere, som vælger en erhvervsuddannelse.

Med garantien skal det i hvert fald ikke være frygten for at stå uden en praktikplads, som får de unge til at fravælge en erhvervsuddannelse. For Bornholm har brug for flere faglærte.

Oversigt over videregående uddannelser på Bornholm

Campus Bornholm: Ungdomsuddannelserne, voksen- og efteruddannelser

Københavns Professionshøjskole (tidligere UCC og Metropol): Professionsbachelor – lærer, pædagog, socialrådgiver

Kunstakademiets Designskole, Bornholm: Bachelor – glas og keramik

Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole: Pædagogisk assistent (PAU), social- og sundhedshjælper (SOSU). Professionsbachelor – sygeplejerske

Cphbusiness: Erhvervsakademiuddannelser – finansøkonom, serviceøkonom, datamatiker. Professionsbachelor – innovation og entrepreneurship

Tør du tænke Bornholm som dit næste hjem?