Bornholm giver rum til drømme og nye eventyr

 

Sarah Finne Gausdal og hendes familie savnede at have familie tæt på, selvom de ellers var glade for parcelhuset i Skovlunde, syd for København. Valget faldt på Bornholm, da øens mangfoldige natur lader ‘batterierne’ op, og det er let for parret at arbejde på og fra Bornholm. Også følelsen af at være i samme båd på Bornholm kan parret godt lide.

Hvor boede I før I flyttede til Bornholm?

Vi boede i et parcelhus i Skovlunde i et meget fint og dejligt område, men vi savnede at være tættere på vores øvrige familie i hverdagen. Men jeg er fynbo og min mand er bornholmer, så hvor skulle vi rykke hen? Vi tjekkede Nyborg ud, og det er en virkelig dejlig by, men på Bornholm er det dels til at få et godt job – dels er det en ø, hvor der sker en masse, og hvor der er plads til at prøve nye drømme af på sigt.

Min mand er programmør hos Mofibo og arbejder faktisk mest sammen med kontoret i Stockholm. Så da han spurgte, om han måtte  tage jobbet med til Bornholm, var der ingen problemer i det. Jeg er  uddannet socialrådgiver og har arbejdet som rusmiddelkonsulent, men det kunne jeg ikke fortsætte med her. Da vi flyttede her over, kiggede jeg derfor efter, hvor jeg kunne få et job, der gav mening og var spændende.

I dag er jeg  fastholdelseskonsulent i Jobcentret, og det er jeg meget glad for. Vi tænker desuden begge, at Bornholm er unik, idet at der mulighed for at følge sine hobbydrømme, og mulighed for at skabe sin egen karriere. Dette er et stort plus for os.

Hvad gør Bornholm særlig?

Vi er glade for at være tæt på havet, uanset hvor vi er. Vi nyder naturen i fulde drag og oftere, end vi  plejede. Selvfølgelig er nogle ting anderledes på den sjove måde – og nogle gange er Netto ikke helt fyldt op med friske varer, fordi en godstransport ikke lige er kommet med over med færgen – og engang til jul gik al strømmen, fordi nogen havde sejlet søkablet over. Men hvad så? Det var hyggeligt, og så må vi jo alle tage den derfra. Det er svært at forklare, men der er en livskvalitet i at være i båd  sammen her på øen – her er bare lidt mere jordnært.

Hvordan fik I en social omgangskreds på Bornholm?

Alle tænker vel: Er der mon nogen som mig på Bornholm? Men det er der – og det er gået meget  lettere med at møde nye venner, end jeg havde frygtet. Jeg meldte mig ind i en tilflyttergruppe på Facebook for kvinder, og jeg har skrevet og mødtes med nogle af dem. Jeg mødte også tilfældigt min nye nabo til træning og blev budt på kaffe. På den måde er her meget kort mellem mennesker. Selvfølgelig skal man selv gøre noget for at møde nogen, være udadvendt og være klar på, at din nye ven måske er anderledes end dig selv, men det har jeg ønsket mig, da det udvider min horisont – og det er dejligt. Og samtidig oplever jeg, at jeg og min familie ikke skal leve op til høje krav om at se ud, være mor eller forbruge på en bestemt måde.

Hvad er det bedste ved Bornholm?

Mange bornholmere er stolte af at være bornholmere – og deres identitet omkring det kan jeg godt lide. Jeg nyder også, at naturen er så forskellig og smuk, hvor klichéagtigt det end lyder. Inden for en halv time kan vi komme fra flad sandstrand til granitbrud og fra almindelig løvskov midt på øen – til eksotisk klippeskov på Hammershus.

Her er meget eventyrligt, og de lokale siger, man bliver ved med at finde nye steder – det kan jeg  virkelig glædes over.

Hvilken tilflytterhjælp fik I?

Jeg har tjekket Facebookgruppen Næste stop Bornholm ud dagligt, fordi jeg manglede et job. Den side var jeg ret glad for.

Helle har hjulpet os meget ved at holde øje med jobmuligheder, huske os på tilflytterrabat på avisen og meget andet. Hun har været meget hjælpsom. Så vi er meget taknemmelige for hjælpen, der fik os i gang med livet på Bornholm.

Af Louise Skøtt Gadeberg

 

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Jeg vil høre mere om at bo og leve på Bornholm!

* indicates required