Drømmen om et bedre familieliv trak

Susanne Holm Harnfeldt og hendes familie faldt for alle Bornholms årstider, da svigermor købte sommerhus på øen og familieferierne stadig oftere blev brugt her. Drømmen om et bedre familieliv, roen og Bornholms unikke natur fik familien til at flytte, selvom begge forældre havde gode job samt familie og venner tæt på.

Hvor boede I før? Og hvorfor valgte I at flytte?

Vi flyttede til Bornholm i august 2018, og før det boede vi i et dejligt parcelhus i Herlev. Min mand er kommet på Bornholm hele sit liv, men for fem år siden købte min svigermor og hendes mand et sommerhus på øen, og vi begyndte derfor at komme her året rundt. Da fandt vi virkelig ud af, hvor dejligt her er året rundt, og ikke kun forår og sommer. Jo mere vi lærte øen at kende, jo bedre kunne vi se os selv bo her. Vi gik og drømte om det i mange år, indtil vi en dag kom i tanke om, at hvis vi skulle flytte, inden børnene startede i skole, så skulle det gå stærkt. Og pludselig kunne det så slet ikke gå hurtigt nok.

 

Hvordan fik I job?

Da vi havde taget beslutningen om at flytte, ringede min mand Thomas til Bornholms Politi, og han kunne blive overflyttet fra Københavns Politi med det samme. Kort tid efter vi flyttede til Bornholm, blev der en stilling som hundefører ledig, som Thomas søgte og fik. En stilling, der ville havde været meget rift om i København. Thomas glæder sig til de nye udfordringer i jobbet og familien glæder sig meget til, at der kommer en hundehvalp i huset. Samtidig var jeg også heldig at få et spændende job i kommunen som virksomheds-konsulent. Vi troede, at der ville gå længe, før jeg ville få job, men det gik rigtig hurtigt.

 

Hvad er så særligt ved Bornholm?

Naturen giver ro og i baghaven har vi hele øen som legeplads – ikke kun i ferierne, men hver dag.  Naturen her på Bornholm rammer én, og inden for en halv time kan vi nå ufattelig mange smukke og  særegne steder, vi aldrig har været før. I Herlev skulle vi køre langt for at nå ud i vild natur, og det havde  vi sjældent tid til. Tilmed kunne vi få et billigt hus til halv pris i forhold til boligpriserne i Herlev. Så nu har vi råd til at lave endnu flere ting med familien, og gøre flere af de ting, vi synes er sjove. At kunne tage på dejlige rejser udenlands og bare generelt have flere penge til rådighed hver måned. På Bornholm er her bare en helt særlig energi, og her sker en masse. Her er gang i madkulturen, foreningslivet og iværksætteriet lever. Her er mange ildsjæle og et godt sammenhold. Kombineret med roen og nærværet, giver det en god energi.

 

Hvordan er Bornholm socialt? Og om vinteren?

Bornholm har et virkelig aktivt foreningsliv. Jeg spiller badminton, ungerne dyrker gymnastik og min  mand kører mountainbike, løber og vinterbader. Det har været overraskende let at få et netværk herovre. Vores naboer har budt os velkommen, og dem med børn har også inviteret vores børn på legeaftaler. Alle er åbne, snakkesalige og hjælpsomme, men det bedste er, at det hele er meget jordnært og foregår i et roligt, behageligt tempo.

 

Lever Rønne op til jeres forventninger?

Vi overvejede meget, hvor vi skulle bo og startede ud i svigermors sommerhus, indtil vi fandt et skønt hus i Rønne. Nu bor vi i et hyggeligt svenskerhus og har højst fem minutter til institutioner, arbejde, indkøb, svømmehal, skov, strand, centrum osv. Samtidig har vi hele øen som legeplads og tager ofte ud på ture og går på eventyr på øen, og dér er Bornholm en uendelig skattekiste. I går fandt min mand og vores yngste bisonerne i Almindingen – og forleden legede vi på klipper ved stranden. Den slags nåede vi ikke til hverdag i Herlev.

 

Er I glade?

Vi er så glade og trives. Også om vinteren. Her er mange rare mennesker, og vi har ikke fået økuller. Selvfølgelig savner vi venner og familie, men de spontane aftaler er nu byttet ud med weekendbesøg og mere  nærvær. Når vi så er i København, nyder vi byens muligheder på en helt anden måde, end da vi boede lige ved siden af den.

 

Hvilken tilflytterhjælp fik I?

Vi tog kontakt til Tilflytterservice og fik god hjælp i starten, hvor jeg stadig var usikker på, om det var det rigtige for os som familie at flytte. Rune og Helle hjalp mig med at få svar på alle de ting, jeg var i tvivl om – måske en masse små, og på en måde ligegyldige ting for nogen, men når man skal træffe så stor en beslutning, så har man mange bekymringer om praktiske ting, så som bolig, børnehave, renovring osv. Hos Tilflytterservice fik vi lidt ‘vores første ven’ på Bornholm. Det hjalp bestemt på beslutningen”.

Af Louise Skøtt Gadeberg

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.