Har du en drøm om at bo på Bornholm?

Forestil dig en ø med korte afstande og ingen bilkøer,
hvor du hurtigt kommer ud og hjem igen.
Hvor vil du helst bo på Danmarks dejligste hjørne?

Tæt på hav, mark, skov eller by? Bosæt dig med hjertet

Flere og flere vælger at bo på Bornholm – vil du også?

Gule huse ved Hasle Havnefront - hvor vil du helst bo på Bornholm?
Drømmer du om at bo på Bornholm? Det forstår vi godt. Bornholm er det dejligste hjørne af Danmark med en utrolig natur, hyggelige byer og plads til at være. Bo på Bornholm og skab det liv, som passer dig bedst. Med tid til karriere, familie, fritid eller det, der betyder mest.
Bo på Bornholm og oplev både det fredelige ø-liv med maritime miljøer og det moderne samfund med kommune og erhvervsliv
I de senere år har flere besluttet sig for at bo på Bornholm. I 2017 fik øen knækket kurven og har nu flere tilflyttere end fraflyttere. Det forstår vi godt. På Bornholm finder du både det fredfyldte ø-liv og det moderne samfund med kommune og erhvervsliv.
Tilflyttere har mange forskellige grund til at ville bo på Bornholm. Mange øsnker at give deres børn en tryg barndom
Nogle tilflyttere har boet på øen som børn og vender nu tilbage med egne børn. Andre er faldet for øen på ferier og vil nu opleve den bornholmske stemning året rundt. Og så er der de tilflyttere, som ikke har noget forhold til øen, men søger eventyret og mulighederne. Fælles for mange tilflyttere er drømmen om et andet liv med mere frihed, balance og tid.
Børn elsker at bo på Bornholm, her kan de cykle omkring
Mange tilflyttere er børnefamilier, og det forstår vi godt. Bornholm er som skabt til børn. Øen er et overskueligt og trygt hjørne af Danmark, hvor hverdagens hamsterhjul kører lidt langsommere og giver plads til mere familietid. Med øens korte afstande og ingen bilkøer kan du komme fra arbejde og hente dine børn, mens det stadigvæk er eftermiddag.

Vil du også bo på Bornholm?

 
mange muligheder for børn og unge på Bornholm

Børn og unge har også gode muligheder på Bornholm

På øen finder du både kommunale og private tilbud inden for dagpasningstilbud og skoler. For de unge mennesker byder Bornholm på forskellige ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

I fritiden kommer børn og unge heller ikke til at kede sig, for øen byder på mange oplevelser og tilbud, f.eks. idrætsforeninger, klubber og Kulturskolen med billedkunst, drama og musik.  Og selvfølgelig sommerens mange by- og havnefester eller muligheder for at finde et fritidsjob.

Hvor vil du helst bo på Bornholm?

bo på Bornholm og få mulighed for at klatre på klipperne
Som tilflytter er der to ting, man lige skal vænne sig til: På Bornholm er det billigere at eje sin bolig end at leje. Og med øens korte afstande tager det aldrig mere end 35 minutter at komme frem. Vælger du at bo på Bornholm, bliver et af de sværeste valg, hvor på øen du vil slå dig ned, for her er så mange fantastiske steder.
bo på Bornholm og få mulighed for at klatre på klipperne
Måske du altid har drømt om at falde i søvn til lyden af bølgeskvulp, eller måske du foretrækker udsigt over mark og skov med egen hestefold? By eller land, rundkirke eller havn? Mulighederne er mange, og kvadratmeterpriserne er markant lavere end i f.eks. hovedstadsområdet.
hyggelige byer på Bornholm med gule huse og gamle møller - hvor vil du helst bo på Bornholm?
Med flere tilflyttere er efterspørgslen på boliger steget, og ejendomsmæglerne har fået travlt. Finder du drømmeboligen, skal du ikke vente for længe. Måske andre også er faldet for huset med havudsigt, det gule byhus eller parcelhuset med plads til hele familien?
hyggelige byer på Bornholm med gule huse og gamle møller - hvor vil du helst bo på Bornholm?
Det lavere prisniveau på øen kan også give dig og din familie større økonomisk råderum og mere frihed i hverdagen. Du behøver heller ikke at bekymre dig om indbrud. I 2017 var der kun 12 indbrud i private hjem på Bornholm.

Vil du bo på Bornholm på den bæredygtige måde?

Bornholm har med Bright Green Island et mål om at være et 100% bæredygtigt og CO2-neutalt samfund i 2025. På øen har du mulighed for at renovere eller bygge nyt med grøn omtanke. F.eks. kan du på nordøen, som det eneste sted i Danmark, varme dit hus op med bjergvarme.

Er du klar til at bo på Bornholm?

 

Sådan skaber du et netværk på Bornholm

socialt samvær med andre kan gøre det nemmere at bo på Bornholm

Et socialt netværk er ofte afgørende for, om tilflyttere falder til og føler sig hjemme på øen. Drømmer du om at bo på Bornholm, kan du allerede inden flytningen gøre noget for at få et netværk på øen. Du kan f.eks. melde dig ind i forskellige bornholmer-grupper på sociale medier, f.eks. Tilflytter Bornholm på facebook. Her kan du blive inspireret af andre tilflyttere, stille spørgsmål og finde ligesindede.

bliv iværksætter på Bornholm, fx som brygmester
Når du flytter til øen, kan du engagere dig i lokalmiljøet. Spredt over hele øen finder du mere end 200 forskellige folkeoplysende foreninger og omkring 1.000 frivillige sociale foreninger. Finder du noget for dig, skal du bare banke på, og så er du allerede godt i gang med ”netværkeriet”. Har du en interesse, som du gerne vil dele med andre, kan du også lave opslag i diverse bornholmergrupper på facebook.

Hvordan er det at bo på Bornholm om vinteren?

som iværksætter på Bornholm kan du få produktionsfaciliteter til billigere husleje end i København
Når du drømmer om at bo på Bornholm, tænker du så på sommer, strand og solskin? Det forstår vi godt. Bornholm om sommeren er fantastisk. Og de mange turister skaber masser liv over hele øen med mange arrangementer og aktiviteter. Men prøv at forestille dig en efterårsdag med regn og blæst. Har du stadigvæk lyst til ø-livet?
som iværksætter på Bornholm kan du få produktionsfaciliteter til billigere husleje end i København
Bornholm er ikke kun en ø med solskin. Heldigvis. For øen er fantastisk hele året rundt. Også når vinden rusker, og regnen pisker ind i ansigtet. I hvert fald smager den varme kakao bedre efter en gåtur i årets mørke og våde måneder. Om vinteren kan du opleve øens mange tilbud inden for idræt, foreningsliv og kulturoplevelser.

Vil du gerne bo på Bornholm?