Rum til at sætte skub i drømmene

Mød Paulie og Ida der på Bornholm, fik rum til at sætte skub i drømmene om at blive selvstændige. Samtidig er de kommet tættere på naturen, og har fået en mere nærværende tilværelse. 

Hvor boede I før Bornholm, og hvilke overvejelser havde I om at blive tilflyttere på Bornholm?

Vi flyttede til Bornholm og Nexø den 20 maj 2016. Før boede vi i en treværelseslejlighed på Frederiksberg med vores tre skønne børn. At vi overvejede et flyt til Bornholm, skyldes for det første Paulies familierelationer til øen. Hans far er født og opvokset i Nexø. For det andet så vi et potentiale i at være tættere på naturen og havet. Vi savnede en mere nærværende tilværelse, hvor vi kunne fordybe os.

Var der noget specifikt, der gjorde øen mere attraktiv?

Udover familierelationen til Nexø og øen, var det hele tanken om at geare lidt ned og fokusere på det, der var vigtigt for os som familie. Det nærværende, tiden til hinanden, være tættere på naturen og havet, mere fokus og ro til at kunne realisere vores iværksætterdrømme. Bornholm er fantastisk på den måde, at man bliver modtaget med åbne arme. Der er en velvillighed til, at det skal lykkes for en. For det gavner alle i det store billede.

Hvordan og hvornår kom jeres iværksætterdrømme i gang?

For Paulie var iværksætter-drømmen i gang, inden vi flyttede over. Han skulle dog først finde sin ide, og den fik han, da roen havde sænket sig efter flytningen. Så han startede virksomheden Vandkefir Perler. For Ida har drømmen om at være selvstændig altid ligget i hende. Bornholm har givet hende energien til at tage springet. Ida er nu ejer af Malelo Energiterapi Bornholm.

Hvordan ser I det selvstændige arbejdsliv på en ø som Bornholm?

Fordele og ulemper? Vi ser det som et plus, at man har mulighederne for at kunne gøre det, man vil lave. Der er et øget fokus på en, og man bliver virkelig hjulpet godt i gang. Mange i det bornholmske erhvervsliv er meget åbne overfor tilflyttere og iværksættere. Der er masser af tilbud og værktøjer at vælge mellem fra de forskellige væksthuse rundt om på øen.

På mange punkter er man afhængig af, at det er bornholmerne, der støtter en, da øen er en sæsonforretning. Så relationer, synlighed og viljen til at lykkes skal være til stede. Desuden er det et relativt lokalt samfund, så man skal skinne igennem, som den man er, og finde ro i det, man vil. Man kan ikke gemme sig på samme måde som i en storby, i hvert fald ikke, hvis man vil starte en virksomhed.

Hvad kan man lave på en ø som Bornholm om vinteren?

De samme ting, som giver mening for en, uanset hvor i verden man er: Være sammen med familien, nyde naturen, roen, fordybe sig, pleje sig selv og sit forhold. Man kan optimere og få sin selvstændige virksomhed til at blomstre, skabe relationer og nyde venners gode selskab.

3 ord på, hvad der gør Bornholm unik?

Energifyldt, foranderlig og utrolig smuk. Bornholm fuldender vores hverdag. Vi elsker at være til stede og elsker at komme hjem, når vi har været ude at snuse til resten af verden.

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.