Pludselig landede drømmestillingen – København blev skiftet ud med Rønne

Tingene gik hurtigt fra Karina Qvistgaard første gang kontaktede Tilflytterservice, til hun fandt drømmejobbet og flyttede til Bornholm. Faktisk skaffede de fem samtaler om job på Bornholm.

Hvordan kom ideen til at flytte til Bornholm?

Min mor er bornholmer og har prikket til mig i de senere år, især efter jeg selv blev mor. Samtidig havde jeg meget travlt i mit gamle arbejde i København og havde allerede tænkt, at når min søn blev seks år, skulle der ske noget andet. I sommer var vi så på ferie på Bornholm, og da jeg så min søn lege i mormors have, tænkte jeg bare, hvorfor skal han ikke have den mulighed i hverdagen. Ligesom naturen og trygheden, som her er, tiltrak mig.

Jeg er ekstremt glad for mit arbejde, og jeg er ekstremt glad for det hus, som jeg har købt.

Hvad gjorde du så derefter?

Jeg kontaktede Tilflytterservice, og meldingen var, at med min faglige baggrund kunne der godt gå noget tid, før der kom en jobåbning. Det passede mig faktisk godt, fordi jeg var enormt glad for det arbejde, jeg havde dengang. Pludselig tog tingene dog fart, og jeg fik fem jobtilbud, hvor det ene altså er mit nuværende arbejde som regnskabschef hos Bornholms Energi og Forsyning.

Hvordan er det gået med at etablere sig på Bornholm?

Det er gået stærkt. Jeg flyttede den 14 december, og den 15 december blev min lejlighed i København solgt. Jeg har boet hos min mor i Nexø i den første tid, men nu har jeg købt et hus i Rønne, som jeg netop har fået nøglerne til. Indtil videre har det hele handlet op at få det praktiske på plads og finde mig til rette i mit nye arbejde, så jeg er slet ikke nået til at kigge ud og skabe netværk endnu.

Hvad var dine overvejelser om at flytte til Bornholm?

Min primære drivkraft var lysten til at prøve noget andet og starte forfra samtidig med, at jeg kunne komme tættere på min familie.

Hvad gør Bornholm særlig for dig?

Jeg er halvt bornholmer, men er vokset op i København. Rigtig mange af mine ferier som barn gik til Bornholm, og derfor er øen noget specielt for mig. Samtidig er her noget af Danmarks smukkeste natur. Vi har klipperne og de hvide sandstrande. Det rå og det idylliske, og det holder jeg meget af. Derudover er Bornholm også en mulighed for mig til at få mere balance i livet. Det er muligt at købe en bolig til en helt anden pris end i København, og det er muligt for mig at få mere tid med min dreng.

Hvad har du fundet af fordele ved at flytte til Bornholm?

Jeg er stadig i processen, og derfor har jeg endnu ikke høstet de synergier, som jeg håber på. For eksempel bor jeg hos min mor i Nexø, men har min arbejdsplads og min drengs børnehave ligger i Rønne. Jeg har fået meget mere transporttid i hverdagen, men det ændrer sig, når jeg flytter ind i mit nye hus. Jeg kan dog mærke, at jeg har udviklet mig rigtig meget som person. Jeg har fundet en enorm energi i at turde at træffe det valg og gøre det.

Hvad har det bedste været hidtil?

Jeg er ekstremt glad for mit arbejde, og jeg er ekstremt glad for det hus, som jeg har købt. Det har jeg virkelig optur over, og så kan jeg godt mærke, at jeg har fået et nyt opmærksomhedspunkt i forhold til de forhold, der er for børn og unge. En stor del af det at flytte er, at man vil gøre det bedste for sit barn. Jeg er overrasket over, at det er begyndt at fylde, for det gjorde det ikke før.

Er du så glad for at være flyttet?

Ja, jeg er meget glad for det. Der har ikke været et eneste tidspunkt, hvor jeg har tænkt øv, eller jeg hellere skulle være blevet i København. Heller ikke selvom jeg flyttede midt om vinteren, og det har været mørkt og sne, og jeg til at begynde med har fået længere til arbejde i en periode.

Hvilket råd vil du give til andre, der overvejer at flytter til Bornholm?

Jeg vil virkelig opfordre folk til at benytte sig af Tilflytterservice. Jeg kan ikke komme med nok ros til den støtte, som de har givet mig i min proces.

Hvad var det, som Tilflytterservice konkret gjorde. For du kunne jo godt selv havde rakt ud til forskellige virksomheder?

At gå fra at have tanken om at det kunne være spændende at flytte til Bornholm til rent faktisk handle på det og skrive rundt er to vidt forskellige ting. Som alenemor med et krævende arbejde er tiden knap, og så var det svært at finde tiden og overskuddet til at begynde at skrive rundt. Samtidig var glad for mit gamle arbejde og liv. Tilflytterservice var med til at give mig skubbet, og de hjalp med at finde relevante jobs eller kontakte relevante virksomheder. Det endte jo også med, at jeg har fået en stilling, som jeg formeligt slet ikke havde søgt, hvis jeg kun havde læst et jobopslag, fordi min baggrund er lidt anderledes end den typiske regnskabschef.

Kunne Bornholm også være noget for dig?

Så kontakt Tilflytterservice på tilflytter@bornholm.biz

Vi glæder os til at høre fra dig.