Vil du flytte din virksomhed til Bornholm?

du kan flytte din virksomhed til Bornholm og få mange opgaver, fx inden for bygge og anlæg
Ønsker du at flytte din virksomhed til Bornholm? Forestil dig en ø med gode vilkår for virksomhedsejere, hvor du kan få gratis hjælp og vejledning fra erfarne konsulenter. Og du har en nem adgang til kommune, politikere og medier. Måske du tænker, at du som virksomhedsejer er så bundet af din nuværende beliggenhed, at du aldrig kan flytte?
Er du guldsmed? Så kan du reducere dine omkostninger ved at flytte din virksomhed til Bornholm?
Men sådan behøver det ikke at være… For en ø som Bornholm har brug for virksomheder, som kan skabe vækst og sikre øens fremtid som et dynamisk samfund. Erhvervsfremme er derfor et højt prioriteret område, og du kan gratis få vejledning til at flytte din virksomhed til Bornholm.

Effektiv erhvervsservice til virksomheder på Bornholm

Forskellige aktører som Bornholms Regionskommune og Business Center Bornholm arbejder sammen for at give øens mange virksomheder de bedste vilkår og udviklingsmuligheder.

Når du flytter din virksomhed til Bornholm, vil du møde et effektivt erhvervsfremmesystem. Med én indgang får du adgang til alle relevante aktører, og du kan hurtigt og nemt få den service, som din virksomhed har brug for.

Mange fordele ved at flytte din virksomhed til Bornholm

Som virksomhedsejer på Bornholm vil du opleve, at øen har en god infrastruktur. Selvom øen ligger midt i Østersøen, er den forbundet med resten af verden. Du kan f.eks. få hurtigt bredbånd. Og skal du til et møde ovre på den anden side af vandet, kommer du nemt og hurtigt frem med “fløjeren”.
med øens gode infrastruktur er du nemt forbundet med resten af verden, selvom du flytter din virksomhed til Bornholm

Som virksomhedsejer på Bornholm kan du finde billigere erhvervs-grunde eller lavere husleje end i hovedstadsområdet. Du kan desuden sikre dig billig finansiering hos BEF, hvis dit initiativ anses for at have eksport-rettet fokus og i øvrigt lever op til deres krav.

du får mange fordele hvis du tør flytte din virksomhed til Bornholm, fx lavere driftsomkostninger
For en bornholmsk virksomhed er eksport at sælge sine produkter på ‘den anden side af vandet’, hvad enten det er ind- eller udland. Som virksomhedsejer får du fordel af færger med stor fragtkapacitet, rimelige fragtomkostninger og en daglig godsfærge til Køge.
du kan søge forskellige fonde om støtte, hvis du flytter din virksomhed til Bornholm

Alle taler om Bornholm – skal de også tale om dig?

hvis du flytter din virksomhed til Bornholm, kan du få fordel af den opmærksom, øen får, fx i forbindelse med Folkemødet
Politikere, medier, interesseorganisationer, virksomheder og turister fra ind- og udland rejser til øen i disse år. De kommer f.eks. for at spise sig igennem de bornholmske lækkerier, deltage i Folkemødet eller blive inspirereret af arbejdet med Bright Green Island.
hvis du flytter din virksomhed til Bornholm, kan du få fordel af den opmærksom, øen får, fx i forbindelse med Folkemødet
Ved at flytte din virksomhed til Bornholm kan du få fordel af den store opmærksomhed og omtale, som øen og virksomheder herfra nyder godt af. F.eks. vil du få rig mulighed for at skabe kontakter og forretnings-forbindelser.
hvis du flytter din virksomhed til Bornholm, kan du nemmere få mediekontakter
Når du flytter din virksomhed til Bornholm, vil du også få nemmere adgang til medierne. Trods sit forholdsvis lille indbyggertal, som svarer til en halvstor kommune i resten af landet, har øen flere lokale medier. F.eks. en radio-station (DR), en tv-station (TV 2) og en daglig avis (Bornholms Tidende).
hvis du flytter din virksomhed til Bornholm, kan du nemmere få mediekontakter
Som virksomhedsejer på Bornholm kan du nemmere skabe brugbare mediekontakter, for konkurrencen om deres opmærksomhed er mindre end i f.eks. hovedstads-området. Med øens størrelse og beliggenhed er også medierne mere tilgængelige. Du kan nemt lige ringe, maile eller banke på døren og invitere dig selv på en kop kaffe.
Tør du gå hele vejen og flytte din virksomhed til Bornholm?

Er du klar til at flytte din virksomhed til Bornholm?

Hos Business Center Bornholm kan du gratis få hjælp og vejledning fra erfarne konsulenter.  De kender øen og kan give dig et overblik over dine muligheder, hvis du vil flytte din virksomhed til øen.

Du kan f.eks. få svar på spørgsmål om udbud af arbejdskraft, lokaler, infrastruktur og muligheder for samarbejde, netværk og støtte. Konsulenterne i BCB har forskellige kompetencer, og ud fra dine behov sammensætter de et vejledningsforløb.

Pst…Ved du, at du kan bruge Bornholm som test-ø?

Bornholms beliggenhed ude i Østersøen er også en fordel for dig som virksomhedsejer. For øen er i sig selv et komplet minisamfund med ca. 40.000 indbyggere, infrastruktur, erhvervsliv, skoler m.m. En overskuelig miniudgave af Danmark.
Du kan derfor bruge Bornholm som test-ø for fx nye produkter, før du lancerer dem i resten af landet eller verden. Arbejder du inden for energisektoren, har Bornholm den klare fordel, at man på grund af beliggenheden kan isolere el-forsyningen fra andre el-net og få et mere præcist datagrundlag.