Fandt drømmehuset og lærte hurtigt naboerne at kende

Katrine og hendes søn Sebastian flyttede i 2019 til Nexø, hvor de havde fundet drømmehuset. Det viste sig hurtigt, at huset lå på en vej fyldt med liv og glæde.

Hvor boede I før I flyttede til Bornholm?

Min søn og jeg boede på Frederiksberg i København. Jeg havde boet der i 20 år, og trængte til, at der skulle ske noget nyt. Jeg var træt af at holde foran lyskrydsene og køre i kø. Jeg savnede at have naturen tæt på.

To af mine nære venner flyttede til Bornholm for 6 år siden. Siden da har jeg været en hyppig gæst på øen. Så allerede inden jeg flyttede hertil, havde jeg udviklet venskaber og et netværk herovre.

Hvordan gik det med at etablere jer?

Da jeg skulle finde et arbejde på Bornholm ringede jeg selv lidt rundt, men kontaktede også tilflytterkonsulent Rune Holm. Han skaffede mig hurtigt kontakt til Tandlægen.dk i Rønne, som skulle bruge en tandplejer. Kemien var god, og jeg endte med at få jobbet. I løbet af bare få uger var kontrakten på plads, og jeg havde fast arbejde på øen.

Det gik også hurtigt med at finde drømmehuset. Ja faktisk så hurtigt, at jeg aldrig var på Bornholm for at se huset.

Jeg fik en veninde til at kigge på det, og hun sagde, at det var super fedt. Så jeg slog til!

Fra da jeg tog beslutningen til jeg fik job og købt hus i Nexø, gik der kun 51 dage. Så var alt på plads, og vi kunne flytte ind i huset i december 2019.

Hvad gjorde øen attraktiv?

Det særlige ved Bornholm er den smukke natur – og den ro som er herovre. Det er ligesom back to basic. Går du en tur ned til vandet, falder du bare helt til ro.

Her er også mange venlige mennesker, og hjælpsomheden er enorm. Min søn skal en tur til København, og hurtigt er der en der tilbyder at køre ham til lufthavnen, da jeg selv er på arbejde.

Det har været nemt for mig at få nye bekendtskaber og et nyt netværk – allerede inden jeg flyttede til øen.

Hvordan er livet på øen?

Min søn er startet på Paradisbakkeskolen i Nexø, og har fået gode venner i klassen. Han har også fundet mange gode kammerater på vejen, hvor vi bor. Og det betyder jo det hele. Trives ungerne, trives vi alle. Er det ikke rigtigt?

På vejen hvor vi bor, har vi noget, som vi kalder ”spis og skrid”. Her mødes vi på skift, spiser mad sammen, og går så hver til sit. På den måde, lærer man hurtigt sine naboer at kende. Samtidig er det en meget uformel måde at mødes på. Nogle kommer med salat, nogle har brød, og andre drikkevarer og en kommer med kød, bum! Det er bare så fedt. Vi er så lykkelige for vores nye liv.

Og det hele er bare helt fantastisk. Jeg er virkelig bare så glad. Der er så meget nærvær på Bornholm. Da jeg præsenterede mig som nye tandplejer over for en patient i klinikken, sagde hun ”aha det er dig, der har købt hus ved siden af Jonna”. Man bliver lynhurtigt en del af Bornholm.

Det bedste er, at jeg ikke endnu har mødt et rødt stoplys. Jeg bruger kun 28 min på at køre på job. Det var den tid jeg brugte på at køre min dreng i skole mellem Frederiksberg og Vanløse.

Hvad er det særlige ved Bornholm?

Det særlige ved Bornholm er RO, at vi er tæt på vores venner og så selvfølgelig den smukke natur. Det udvikler sig jo hele tiden her.

Der er ny, lækker natur ligegyldigt, hvor du er. Vi har klipper her i Nexø, Balka strand er tæt på. Sprækkedale og Paradisbakkerne. Ja selv når jeg sidder i bilen, oplever jeg noget. Jeg har lært, at man skal passe på hjortene i skovene. Forleden kom der en ordentlig hjort løbende over vejen. Lige efter kom dåen. Og lidt senere sad der en stor ørn og åd en hare ved vejen. Der er så meget at opleve. Vi er så glade og lykkelige over at være flyttet til Bornholm.

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.