Vi har søgt eventyret på Bornholm

Dorthe, projektleder for Maker’s Island Bornholm i BRK, Søren, leder af Udvikling og Byg i BRK, og deres to børn søgte eventyret på Bornholm. Nu nyder de den bornholmske natur, spændende job og en aktiv fritid.

Hvor boede I før Bornholm?

I de sidste 20 år, hvor vi har boet på Nørrebro i København, har vi opfattet os selv som bymennesker. Da vi fik børn, blev vi derfor boende i København og supplerede lejligheden med et sommerhus på Sjællands Odde. I mange år har vi derfor nydt at kombinere storbyen med ’livet på landet’. Stille og roligt kom en følelse af at være fanget i lejligheden dog snigende.

Det blev sværere og sværere at tage hjem fra sommerhuset søndag eftermiddag. Og med udsigt til Georgs skolestart, besluttede vi os for at tage vores storbyliv + sommerhusliv op til revision.

 

Hvad gjorde øen attraktiv?

Vi har helt specifikt søgt Bornholm, fordi det i vores øjne er den mest særegne, smukke og spændende del af Danmark. Efter årtier i storbyen har vi søgt eventyret, og det har Bornholm.

Vi har også søgt et aktivt lokalmiljø, hvor vi kan tage del i kulturlivet og i det sociale liv.

Vi flyttede til Grisby lige syd for Svaneke i november 2017. Vores børn, Asta og Georg, går nu i børnehave og 2. klasse i Svaneke.

 

Hvordan er livet på øen?

En helt særlig forskel i forhold til livet på Nørrebro er, at folk bare kommer forbi. De kommer og banker på for at sige hej, for at give os en velkomstgave, eller for at spørge, om vores børn kan lege. Det skete aldrig på Nørrebro.

At folk bare kommer forbi her i vores nye hus, er hyggeligt og for os tegn på et lokalmiljø og en umiddelbarhed, som vi også håbede at finde.

 

Har Bornholm levet op til jeres forventninger her 2½ år efter I er flyttet?

Vi har et dejligt liv her på Bornholm. Det har taget lidt tid at få det radikale skifte i scenarie fra storby til landliv helt ind under huden, og skulle finde ud at få arbejdslivet til at falde på plads.  Dog har vi fra dag 1 været sikre på, at det var det helt rigtige for os. Så ja, Bornholm har levet op til vores forventninger og har endda leveret mere, end vi havde turdet håbe på.

 

Hvordan oplever I arbejdslivet på Bornholm?

Vi føler os ret heldige, da vi begge to har gode og spændende job i Bornholms Regionskommune. Der er dog megen transport i bil. Søren kører til Rønne hver dag og rundt på øen til møder, og Dorthe kører også meget. Vi har måttet investere i en ekstra lille ø-bil, så vi nu har to.

Vi håber, at vi på et tidspunkt får råd til at investere i en el-bil, så vi kan bidrage til øens bæredygtige udvikling, og passe godt på naturen.

 

Hvad får I fritiden til at gå med?

Vi er meget ude i naturen, i vores have og køkkenhave, tager på ture og opdager de mange fantastiske steder, der er på Bornholm. Selv om vi har boet her i et par år nu, har vi slet ikke set det hele endnu. Vi finder hele tiden nye spændende udflugtsmål.

Derudover dyrker vi lidt motion. Søren cykler mountainbike-ture i Almindingen og Paradisbakkerne, og vi spiller meget fodbold med Georg. Dorthe dyrker yoga og går til ridning med Asta på nabogården.

Dorthe er engageret i Svaneke Børnebiografklub, som viser film i Svaneke Bio, og har været med til at starte den op sammen med andre forældre fra Svanekeområdet. Søren sidder i skolebestyrelsen på Svaneke Friskole. Vi hygger os med venner, og har tit familie på besøg. Og så tager vi også nogle gange en sejltur på søen i vores lille jolle.

 

Har I haft kontakt til tilflytterkonsulenten?

Ja, tilflytterkonsulent Rune Holm har været en fantastisk vejleder og støtte.

Det er jo et stort valg at flytte fra venner, familier, job og vante omgivelser for at give sig i kast med at etablere et nyt hverdagsliv ude i Østersøen.

Rune har haft afgørende indflydelse på, at det er lykkedes, fordi han har stået til rådighed i forhold til alle typer af spørgsmål.

 

Hvad gør Bornholm unik?

Klipper, skove, hav, lokalmiljø, søde mennesker, eventyr, iværksætteri og virkelyst.

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.