Er du klar til at blive iværksætter på Bornholm?

bliv iværksætter på Bornholm, fx som brygmester

Der er gode muligheder som iværksætter på Bornholm. Bornholm har brug for et velfungerende erhvervsliv, som kan skabe udvikling og sikre øens fremtid som et moderne samfund. Derfor arbejder Bornholms Regions-kommune og erhvervslivet sammen for at fremme virksomheders vilkår på øen.

som iværksætter på Bornholm kan du få produktionsfaciliteter til billigere husleje end i København

Arbejdet med erhvervsfremme skaber også gode vilkår for iværksættere. Som iværksætter på Bornholm kan du f.eks. gratis få hjælp og vejledning fra erfarne konsulenter. Har du en forretningsidé, som du drømmer om at realisere? Bliv iværksætter på Bornholm.

Dokumenteret succes med iværksættere på Bornholm

Erhvervsfremmesystemet har dokumenteret succes med iværksættere. Nystartede virksomheder på øen har en høj overlevelsesrate, både sammenlignet med landsniveau og yderkommuner.

Som iværksætter på Bornholm har du gode muligheder

bliv iværksætter på Bornholm, fx med bolcheproduktion

De sidste 10-15 år har Bornholm fået mange små og mellemstore virksomheder, som f.eks. fremstiller kvalitetsfødevarer som bolsjer, is, karameller og øl. Hvis du har en idé til et velsmagende produkt, kan du udleve dine drømme og ambitioner som iværksætter på Bornholm.

spring ud som iværksætter på Bornholm, fx som konsulent

Måske du hellere vil bygge møbler, arrangere ture til outdoor-turister eller sælge din viden som konsulent? Hvad du end satser på, kan du som iværksætter på Bornholm få fordel af øens stærke brand, når du etablerer din virksomhed.

Få hjælp og støtte som iværksætter på Bornholm

Måske du drømmer om at blive iværksætter, men tvivler på din forretningsidé? Eller du ved ikke, hvordan du skal udvikle idéen og formidle den, så andre kan se potentialet? Som iværksætter på Bornholm kan du få gratis vejledning hos Business Center Bornholm.

De erfarne erhvervskonsulenter stiller altid op til en uforpligtende samtale om dine muligheder på øen.

Økonomiske fordele som iværksætter på Bornholm

På øen kan du etablere din virksomhed for færre penge end i hovedstadsområdet. Du kan f.eks. leje lokaler til rimelige priser. Så undgår du høje faste udgifter, mens du får udviklet og justeret din forretningsidé og -plan. Som iværksætter kan du søge investeringstilskud hos LAG Bornholm.

Desuden har du mulighed for at søge Bornholms Erhvervsfond (BEF) og Fonden for Beskæftigelses-fremmende Initiativer (FBI) om økonomisk støtte. BEF og FBI hjælper f.eks. med billige lån eller støtte til de virksomheder, som kan styrke den erhvervsmæssige og befolkningsmæssige udvikling på øen.  Vilkår og ansøgningsskemaer finder du på hjemmesiderne.

Brug andre iværksættere til sparring og læring

Livet som iværksætter kan være ensomt, og du kan hurtigt komme til at savne kaffepausen med kollegerne. Netværk er altid godt, men for en iværksætter på Bornholm er det uvurderligt. I øens erhvervsforeninger eller kontor-fællesskaber kan du danne både sociale og faglige netværk.

som iværksætter på Bornholm finder du sparring, læring og andre iværksættere i Møbelfabrikken i Nexø

Møbelfabrikken – Bornholms Iværksætterhus i Nexø finder du et inspirerende og kreativt miljø med andre iværksættere. Her kan du vende de tanker og problemer, du tumler med, og lære af andres erfaringer og fagligheder. Desuden kan du leje faciliteter som møde-lokaler, kontorpladser og keramik-værksted.

som iværksætter på Bornholm kan tilflytterkonsulent Rune Holm hjælpe dig med praktiske ting som bolig

Vil du gerne være iværksætter på Bornholm?

Men bliver du lidt træt ved tanken om at skulle flytte til øen? Alle de praktiske ting du skal have styr på… Ring eller mail til tilflytterkonsulent Rune Holm. Han kan svare på alle dine spørgsmål om byer, boliger og hverdagsliv. Og han trækker gerne på sit store netværk for at hjælpe dig godt i gang på øen. Dit netværk på Bornholm begynder her:

Pst…Vil du overtage en virksomhed på Bornholm?

Flere virksomhedsejere på øen nærmer sig en alder, hvor de kan se en ende på deres arbejdsliv. Du har derfor mulighed for at overtage en etableret virksomhed.

Hvis du vil vide mere, f.eks. hvilke virksomheder og hvilke brancher det gælder, kan du kontakte Business Center Bornholm.