Hurtig hjælp fra Tilflytterservice

Mette og Niels boede i en lille lejlighed på Nørrebro – lige der, hvor banderne skød allermest. Roen, naturen og muligheden for at få en større bolig på Bornholm, var noget der fristede dem begge. Mette kontaktede Tilflytterservice, der hurtigt skaffede Niels en læreplads som slagter, og deres bornholmske eventyr kunne begynde.

Hvor boede I før?

I 2017 købte vi en lejlighed på 39 kvadratmeter på Tagensvej i København. Lige i det område på Nørrebro, hvor banderne skød allermest. Her begyndte tankerne om at flytte til Bornholm. Vi syntes at København var blevet meget stressende at bo i. Det hele skulle gå så hurtigt. Vi ville også gerne have mere plads.

Da Niels friede, havde jeg, Mette, en drøm om at blive gift i Klemensker Kirke på Bornholm. Her er jeg døbt og konfirmeret. Niels syntes heldigvis, at det var en god ide. Så d. 18.08.2018 blev vi gift i Klemensker Kirke, fotograferet ved præstemosen i Klemensker, og holdt havefest hos mine forældre i Åkirkeby.

Hvad gjorde I for at få job?

Efter brylluppet startede Niels sin uddannelse som slagter. Vi blev enige om, at hvis han kunne få en læreplads på Bornholm, så ville vi flytte. Jeg var lidt skeptisk – hvor mange steder kunne han søge? Jeg havde kigget lidt på Tilflytterservice, og jeg havde været på Rådhuspladsen, da der var ”Bornholm kommer til København”, hvor jeg snakkede med nogle, omkring praktikplads på Bornholm.

I november 2018 skrev jeg til Tilflytterservice, og spurgte om de muligvis kendte til nogle steder, der manglede en slagterlærling.

Jeg fik svar hurtigt om, at de ville sende Niels’ cv videre. Der gik kun en dag, så fik jeg mail igen. Kvickly i Rønne ville mangle en slagterlærling fra sommeren 2019, og at Niels kunne kontakte varehuschefen. Det gjorde han fredag, og han kom til samtale lørdagen efter.

Utrolig hurtig og fantastisk service fra Tilflytterservice. Kvickly kunne bruge Niels allerede fra januar, men vi havde lige en lejlighed, der skulle siges op.

Den 15. marts flyttede vi fra København til Rønne, og 1. april startede Niels som slagterlærling i Kvickly i Rønne.

Så vi kan kun sige, at tilflytterhjælpen har betydet alt. Deres hurtige og søde service gjorde, at vi kunne få vores drøm opfyldt og flytte til øen. Jeg, Mette, er i ressourceforløb og venter på en praktikplads gennem jobcentret.

Hvad gør Bornholm særlig?

København var blevet et meget stresset sted at bo. Den ro vi havde brug for, kunne vi ikke finde nogle steder. På Bornholm har vi fundet den ro, vi manglede. Vi kan gå en tur og nyde stilheden og den fantastiske natur, som vi sætter stor pris på. Som Niels tit siger “Bornholm gør, at jeg kommer helt ned i gear”.

Det som også gør øen særlig, er at folk hilser på hinanden, snakker med hinanden og hjælper hinanden. Vi har aldrig før snakket med så mange fremmede og tilfældige mennesker, i f.eks. Netto, som vi har gjort siden vi kom til øen. Det kan vi lide.

Hvordan fik i en social omgangskreds på Bornholm?

Nu har vi kun boet her i 2 måneder. Min søster flyttede, med sin kæreste og deres 2 små drenge, tilbage til øen i sommers. Dem ser vi meget. Mine forældre bor her også. Så her i starten har det været familie vi har været sammen med. Men Niels er så glad for sit arbejde. Han har allerede været sammen med sine kollegaer privat. Med tiden vil vi også melde os ind i en sportsforening, så vi på den måde kan møde flere mennesker.

Alt i alt har beslutningen om at flytte til Bornholm, været den bedste beslutning vi har taget. Vi trives SÅ godt. Jeg er virkelig glad for, at jeg fik skrevet til Tilflytterservice. Det var hele startskuddet til, at vi kunne flytte. Vi elsker det hele ved øen.

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.