”Bornholm har været et fantastisk sted at starte familie”

Egentligt troede Victor og hans hustru, at de skulle starte på familielivet i København. En snak med Tilflytterservice blev dog det afgørende skub til Bornholm, og det har de ikke fortrudt.

Hvordan opstod ideen med at flytte til Bornholm?

Før, vi flyttede, boede jeg og min hustru i Brønshøj i København. Vores forhold var på det tidspunkt helt nyt, og da min hustru er opvokset på Bornholm, blev det til en del besøg på øen hos hendes familie.

Jeg blev dejligt modtaget og fik mulighed til at opleve charmen ved det lille samfund på Bornholm, og et liv som ikke kørte lige så stærkt som i storbyen. Samtidigt var det en stor naturoplevelse og glæde at se øens forskelligheder.

Jeg kom derfor med ideen om, at vi ikke bare skulle opleve Bornholm som gæster, men faktisk være bosat. Min hustru havde allerede et ønske om en dag at flytte hjem til Bornholm, og var derfor positivt indstillet med det samme. Nogle måneder senere fandt vi ud af, at vi skulle være forældre, og vi kunne helt klart se nogle fordele i naturen på Bornholm og et lille samfund med mere tid og ro til os som familie.

Hvordan gik det med at etablere sig på øen?

Det gik meget fint. Da ingen af os tidligere havde ejet et hus, og vi dengang heller ikke kunne se os begive os ud i et stort projekt til at starte med, valgte vi at flytte ind i en andelslejlighed i Rønne.

Det var økonomisk overskueligt og mindede os om tilværelsen i København. At flytte ind i et lejlighedskompleks gav også en stor fordel, fordi vi hurtigt kom i kontakt med en masse søde mennesker, som vi delte græsplæne med. Vi fik en meget fin velkomst, og folk var glade for at få en familie ind i huset. Det sociale liv betød meget og gav os en følelse af at høre til. Samtidig har vi familie og venner på øen i forvejen.

Privat foto.

Livet om sommeren er ganske enkelt magisk.

Hvordan er det gået med at få arbejde på øen?

Min hustru arbejder som journalist på Bornholms Tidende, hvor hun hovedsageligt redigerer avisen. Jeg er studerende på Københavns Professionsskoles læreruddannelse på Campus Bornholm. Desuden arbejder jeg ekstra som lærer og tilsynsvagt på Bornholms Efterskole. 

Hvad gør Bornholm særlig?

For det første er Bornholm et meget smukt sted. Der er en overraskende variation i landskabet på et forholdsvis lille areal med en skøn natur, dejlige byer og en spændende historisk arv.

Der er heller aldrig langt til havet, og Bornholm byder på nogle af de bedste strande i hele verden. Det er noget helt særligt at have det nærmest lige uden for ens egen dør.

Jeg har været rejseleder i 10 år og har set mange smukke steder rundt om i hele verden, og det er ikke så mærkeligt, at Bornholm er så populær en destination. For mig har det været en gave at kunne bosætte mig et så unikt sted med min familie. 

Hvilke fordele har I fundet ved at flytte til Bornholm?

Livet på øen har givet os mulighed for at leve et liv, der koster mindre, hvilket har givet os mere tid til det, der er vigtigt for os. Vi har nu købt hus, men fordi huspriserne er forholdsvis lave, er vi stadig i en økonomisk situation, der gør det muligt at prioritere familie og samvær.

Vi har blandt andet valgt at hjemmepasse begge vores børn i deres første par leveår. Det gør også livet lidt billigere og enklere, at man bor så smukt et sted og derfor ikke har så meget brug for at rejse væk. 

Hvad er det bedste ved Bornholm?

Livet om sommeren er ganske enkelt magisk. 

Hvilken hjælp fra Tilflytterservice fik I i forbindelse med jeres flytning?

Vi fik hjælp fra Tilflytterservice, som vi mødte i København til deres tilflyttercafé.

Det var meget inspirerende og gav os ideer til at gøre tingene lidt smartere. Blandt andet fik han os overbevist om, at vores første datter skulle fødes på Bornholms Hospital.

Vi havde ellers oprindeligt tænkt på at flytte efter fødslen, men det at være på Bornholm på det tidspunkt var en klar fordel. Min kone havde en god fødsel på Bornholms Hospital, hvor de tog sig god tid til at tage sig af os, ligesom vi fik en fantastisk god sundhedsplejerske, så det var en meget positiv oplevelse at starte en familie på Bornholm. 

Derudover vendte vi også muligheden for at starte på læreruddannelsen og det er en af grundende til, at jeg går der i dag.

Hvilket råd vil du give til fremtidige tilflyttere?

Grib de muligheder, der er for at møde andre mennesker. Vi har mødt nogle af vores bedste venner lidt tilfældigt. Den ene familie boede skråt over for os, og de bød på kaffe, hvilket blev starten på et godt venskab for både os og vores børn.

Et andet vennepar mødte vi på en legeplads i Nordskoven, hvorefter vi udvekslede telefonnummer og bød dem hjem til aftensmad. Vi har også nydt godt af de mange fine tilbud for små børn i kirkeregi og i foreningslivet. Det tog os lidt tid at finde ud af, hvad man kunne gå til med sine børn, men der er faktisk mange muligheder for at gå til sang, musik, fodbold, gymnastik, i legestue med mere.

Kunne Bornholm også være noget for dig?

Så kontakt Tilflytterservice på tilflytter@bornholm.biz

Vi glæder os til at høre fra dig.