Du kommer hurtigt til og fra Bornholm

Forestil dig det dejligste hjørne af Danmark,
som du egentlig ikke har lyst til at forlade.
Men nogle gange er det nødvendigt.

Heldigvis er det nemt og behageligt at komme til og fra Bornholm

Du har alle muligheder for at rejse til og fra Bornholm

selvom øen ligger midt i Østersøen, rejser du hurtigt til og fra Bornholm
Måske du har svært ved at forestille dig livet på en ø derude i Østersøen. Hvordan det vil være at bo så langt væk fra alt? Og vil familie og venner nogensinde komme på besøg?

Vi kan kun sige én ting: Rejsen til og fra Bornholm er absolut overkommelig.

Og inden du ser dig om, har du brug for et ekstra værelse til gæster ovrefra.

Det har aldrig været så billigt, nemt, hurtigt og behageligt at komme til og fra Bornholm.

Øresundsbroen, hurtige færger og daglige flyafgange har rykket Bornholm og resten af Danmark tættere på hinanden. Om du sejler via Ystad eller går gennem gaten i lufthavnen, så tager det dig max. 3 timer at rejse mellem København og Bornholm.

Til og fra Bornholm: Til lands, til vands og i luften

med færgen til og fra Bornholm tager turen max tre timer
Vælger du land- og vandvejen, når du skal rejse til og fra Bornholm, tager turen til København under tre timer. Sejladsen mellem Ystad og Rønne tager 1 time og 20 min. med en af verdens hurtigste færger. Køreturen mellem Ystad og København tager ca. 1 time og 15 min, uanset om du tager med bil eller bus. Med tog varer turen lidt længere, da du skal skifte tog ved Malmø.
du kan tage bussen til og fra Bornholm
Vil du tage bussen til og fra Bornholm, har du flere valgmuligheder. Fx Rute700, som kører fra øen om morgenen og hjem igen om eftermiddagen. Ruten begynder i Svaneke, har stoppesteder på øen og ved flere hospitaler i hovedstaden. Med Bornholmerbussen 866 skal du selv gå ombord på færgen, og så venter bussen på dig i Ystad. Ruten har flere afgange dagligt og kører lige til Københavns Hovedbanegård og Tivoli.
selvom øen ligger midt i Østersøen, rejser du hurtigt til og fra Bornholm
Bornholmslinjen har fra 1. september 2018 overtaget færgesejladsen til og fra Bornholm.

Med den billigste billet kan du komme til eller fra  Bornholm med bil for kun 99 kr. uden for højsæsonen. Rejser du ofte, findes der pendler- og rabatordning.

selvom øen ligger midt i Østersøen, rejser du hurtigt til og fra Bornholm med fly
Hvis du vil opleve, hvor hurtigt du kan komme til og fra Bornholm, skal du rejse med fly. DAT har mange daglige afgange til Københavns Lufthavn. Turen tager ca. 35 minutter. DAT flyver også til Aalborg og Billund, og om sommeren til Sønderborg. Rejser du ofte, kan du købe klippekort eller månedskort.
Fra Rønne sejler der også færger til Køge (5 ½ time), Sassnitz i Tyskland (3 ½ time). Om sommeren er det desuden muligt at sejle mellem Nexø og Kolobrezeg samt Rønne og Swinoujscie i Polen.

Vil du pendle til og fra Bornholm for at arbejde?

Med den forkortede rejsetid og forskellige rabat-ordninger for hyppigt rejsende, er flere begyndt at pendle til og fra Bornholm. De fleste bor på øen og arbejder på Sjælland – især i København – nogle dage om ugen.
Omkring 1000 bornholmere kan betegnes som pendlere. Som pendler er du berettiget til et forhøjet befordrings-fradrag og evt. andre fradrag. Hvordan vil din økonomi se ud som pendler?