Mere natur – mindre storbylarm og stress

Nora og Mikkel forelskede sig i Bornholm på en ferie og blev hurtigt sikre på, at Bornholm skulle være deres nye base. Et år senere tog de springet og bor i dag kun fem minutters gang fra øens mest børnevenlige strand. Hvad mere har man brug for?

Hvor boede I før Bornholm, og hvilke overvejelser havde I om at flytte til øen?

Før vi flyttede til Bornholm, boede vi på Amagerbro i København – tæt på hjertet af storbyen. Vi havde en fantastisk charmerende taglejlighed på 4. sal, hvorfra vi kunne nyde udsigten over byen fra vores egen tagterrasse. Før vi fik børn, var det vores absolutte drømmebolig.

Efter vores to piger (2,5 år og 18 måneder) blev født, ændrede vores behov og vores prioriteter sig markant: vi trængte til mere plads, mere natur, mindre storby-larm og stress. Vores drøm var at finde et sted, hvor vi kunne finde ro, frihed og tryghed, og hvor vi som familie kunne udfolde os. Da vi i 2019 var på ferie på Bornholm, forelskede vi os i øen. Fra det tidspunkt vidste vi, at Bornholm skulle være vores nye base.

Hvordan gik det med at etablere jer på Bornholm?
Mikkel er politibetjent og havde i forvejen søgt en stilling hos Bornholms Politi. Da han fik jobbet, kunne vi endelig for alvor komme i gang med at planlægge flytningen til øen i sommeren 2020.

Nora har været på barsel med deres to piger det sidste halvandet år. Nu er den store pige startet i vuggestue, og hun har turdet at blive selvstændig med en kommunika­tionsvirksomhed, der primært tilbyder dansk-tyske oversættelser.

Hvilken hjælp fra Tilflytterservice fik I i forbindelse med jeres flytning?

Jeg havde primært kontakt til Tilflytterservice og Business Center Bornholm, da jeg startede sin egen virksomhed – NaboSprog.

Gennem gode og konstruktive møder med en konsulent fra Business Center Bornholm, samt gratis workshops, blev jeg bekræftet i min beslutning om at blive selvstændig. Derudover er tilflytterkonsulent Rune Holm en meget pålidelig kontakt, som har øje for at forbinde de rigtige mennesker på øen med hinanden.

Hvad gjorde Bornholm attraktiv?

Livet på øen foregår i et meget behageligt tempo – alt er lidt roligere. Det føles sundt at bo her.

Luften er ren, naturen er vanvittig smuk og om morgenen har rådyr, harer og fasaner deres daglige gang over vores grund. Og hvis vi trænger til mere, så tager det blot fem minutter at gå til øens mest børnevenlige strand. Hvad mere har man brug for?

Nora, Mikkel og deres piger. Foto: Anders Beier

Det føles sundt at bo her.

Vi er utrolige glade for, at vi traf beslutningen om at flytte til Bornholm. Dog havde vi indledende nogle tvivlsspørgsmål som: ”Er vi nu for langt væk fra vores venner og familie?” eller ”Vil det være hårdt at komme igennem den stille og mørke vintertid?”. Men tvivlen forsvandt lynhurtigt. Vi ses nu mere intensivt med vores venner og familie, fordi de kommer på besøg i længere tid ad gangen. Og vinteren var fantastisk – den var rolig og stille, men på en rigtig rar måde, som tiltaler os meget. Bornholmerne er gode til at hygge sig; stearinlys og kreativ julebelysning pyntede hele øen, så det skinnede igennem hele vinterperioden.

Hvordan er livet på øen?

Allerede i løbet af vores første uger på øen, mødte vi størstedelen af vores nuværende netværk. Det var primært andre børnefamilier, som vi mødte i Værftet – et indendørs legeland i Nexø. Generelt byder Bornholm på et rigt foreningsliv, hvor der er en masse muligheder for at gå til forskellige aktiviteter, møde andre børnefamilier og udveksle erfaringer i diverse grupper.

Vi er meget taknemmelige for vores venner her på øen og for, at vi blev budt velkomne på en så venlig og åben måde, som tilfældet var.

Vores børn elsker at have masser af plads til at lege med deres nye venner, og stranden er blevet til deres anden have. Mikkel og jeg har følt os meget velkomne på øen. Vi har fundet vores drømmehus på Balka, hvor vi kan se en lang og balanceret fremtid for vores familie. Der er ingen tvivl om, at vi er kommet for at blive!

Kunne Bornholm også være noget for dig?

Så kontakt Tilflytterservice på tilflytter@bornholm.biz

Vi glæder os til at høre fra dig.