Bornholm har givet mig mere overskud

Peter Torgersen skiftede i 2019 et hektisk liv som freelancer i København ud med en tilværelse på Bornholm. Nu studerer han til datamatiker og nyder samtidig øens ro, foreningsliv og natur.

Hvordan fik du ideen til at flytte til Bornholm?

Min far er oprindeligt fra Bornholm, og mine forældre havde længe talt om at flytte til Bornholm. Det gjorde de i 2018, og jeg fulgte efter et års tid senere, da muligheden for et sted at bo bød sig. Selvom det slet ikke var min plan, så føltes det rigtigt at komme tættere på dem, og samtidig var jeg på det personlige plan klar til at flytte fra København.

Foto: Mathies Hvid Toft

Det har givet mig mere overskud til eksempelvis at få mere ud af mine studier og min fritid. Samtidig elsker jeg, at folk har mere tid til hinanden.

Hvad beskæftigede du dig med til at begynde med på Bornholm?

Jeg arbejdede som selvstændig med grafisk design, og det tog jeg med til Bornholm. Desværre ramte coronapandemien, og det betød, at jeg mistede mange kunder, da nedlukningerne kom.

Det blev en øjenåbner for mig, og jeg besluttede mig for at læse videre. Jeg har siden uddannet mig til personlig træner, men jeg kunne mærke, at jeg gerne ville dyrke min interesse for programmering mere.

Hvordan er det at studere på Bornholm?

Det har været rigtig godt. Inden jeg søgte ind, overvejede jeg at flytte tilbage til København for at færdiggøre min bachelor i IT ved CBS, men jeg kunne hurtigt mærke, at jeg hellere ville blive boende her på Bornholm. Jeg går på andet semester nu, og jeg er meget imponeret over det setup, som Cphbusiness tilbyder os studerende i Rønne.

Hvilke fordele ser du ved at studere på Bornholm kontra en større by som København?

Holdene er små, og det betyder, at man får et helt andet forhold til sin underviser. Undervisningen bliver mere intens og intim. Det er lettere at blive set og hørt, og der er rum til, at alle studerende får fokus.  Samtidig er sammenholdet blandt de studerer rigtig tæt.

Hvordan har det helt generelt været at flytte fra København og til Bornholm?

Det var et ret stort kulturchok til at begynde med. I København sker der hele tiden noget. Det er lige før, at man føler, at man gør noget forkert, når man sætter sig i sofaen. Her er en helt anden ro samtidig med, at der stadig sker mange ting. Vi har et rigt kulturliv og foreningsliv, som jeg har haft stor glæde af.

Hvad gør Bornholm attraktiv for dig?

Naturen er et kæmpe plus. Du skal ikke bevæge dig ret langt, før du står i skoven eller ved kysten. Jeg elsker generelt det samspil, der er mellem byerne og naturen her på Bornholm.

Hvad er det bedste ved at bo på Bornholm?

Det er helt klart, at jeg har fået langt mere fokus og ro i mit liv. Det har givet mig mere overskud til eksempelvis at få mere ud af mine studier og min fritid. Samtidig elsker jeg, at folk har mere tid til hinanden. Der er tid til at hilse på gaden ligesom i den landsby, som jeg kommer fra. I København ville det jo være helt underligt at gøre.

Fik du hjælp af Tilflytterservice, da du flyttede?

I første omgang fik de blot mit CV, så de havde det, hvis nogle ledte efter en med mine kompetencer. Senere mødtes jeg med tilflytterkonsulent Rune Holm. Det har grundlæggende været rart at vide, at der var mulighed for at kontakte dem, hvis man havde brug for rådgivning.

Hvilket råd vil du give til andre, der overvejer at flytter til Bornholm?

Prøv at få en finger på pulsen i forhold til, hvad der er af foreningsliv og frivilligt liv som Musikhuzet og Viking Atletik. Her er nemlig et rigtig stort og aktivt foreningsliv, og det vil klart være en fordel at kende til, inden man flytter. Særligt hvis man ikke har en tilknytning til Bornholm i forvejen.

Kunne Bornholm også være noget for dig?

Så kontakt Tilflytterservice på tilflytter@bornholm.biz

Vi glæder os til at høre fra dig.