Det startede med et rungende nej

På en gåtur med sønnen Elias i barnevognen, blev Carina ringet op med beskeden om, at drømmejobbet var ledigt – på Bornholm. Tilflytterkonsulenten var på rekrutteringsopgave, men i første omgang fik han ikke noget ud af sit opkald.

Hvordan endte I alligevel på Bornholm?

Vi boede i Odense, da Carina blev ringet op af tilflytterkonsulent Rune Holm. Han præsenterede sig på bedste telefonsælgerfacon og spurgte, om vi kunne tænke os at bo på Bornholm, da der lige var dukket en stilling op, som helt sikkert var noget for Carina. Rune formåede at holde samtalen kørende i 90 sekunder, hvorefter han fik et rungende NEJ.

Efter et par dage faldt snakken igen på opkaldet og Frederik opfordrede mig til at ringe tilbage til tilflytterkonsulenten og høre lidt mere om jobbet og Bornholm, fordi det alligevel lød lidt spændende og fordi jobbet lød som Carinas drømmejob.

Efter en længere samtale med Rune, besluttede Carina sig for at søge jobbet som Rune havde fortalt om. Hun blev kaldt til samtale og fik jobbet.

Frederik er uddannet cand. mag. i kultur og formidling og har en bachelor i historie og kommunikation. Så da han søgte job på Bornholm, var det både de relevante og de mindre relevante stillinger, han måtte kigge efter.

Jobsøgningen foregik også i forskellige bornholmer-grupper på Facebook, hvor han undersøgte, om der var nogen, som kendte nogen, der stod og manglede en medarbejder. Og på den måde opdagede han et barselsvikariat på Ø-arkivet i Rønne. Stillingen handlede om artikelskrivning og registrering af arkivalier og den kom i hus efter en ansøgning og en online samtale.

Vi synes begge, at opkaldet var lidt skørt. Men det var opkaldet der startede det hele.

Foto: Anders Beier

Vi synes begge, at opkaldet var lidt skørt. Men det var opkaldet der startede det hele.

Hvad gør Bornholm særlig?

Først og fremmest er det helt klart naturen! Bornholm har en natur, der er en seværdighed i sig selv, og som ikke findes andre steder i Danmark. Og man ikke skal køre særlig langt for at finde hav og et smukt område på øen.

Der er en særlig ro på øen, som gør, at man har lettere ved at falde til, og den særlige aura og atmosfære er svær at finde andre steder. Faktisk er folk er utrolig venlige og imødekommende.

Er I glade for at bo på Bornholm?

Vores søn Elias på 1½ år begyndte i vuggestue en uge efter vi var flyttet til Rønne, og han stortrives lige fra starten. Alene det at Elias trives så meget i daginstitutionen og i vores hus, er en kæmpe glæde i sig selv.

Vi flyttede herover mens det var vinter og coronapræget, hvilket gjorde at vi ikke havde mulighed for at etablere et netværk så hurtigt som vi gerne ville. Og coronavirussen er desværre også medvirkende til, at vi ikke får oplevet helt så meget af øen, som vi gerne ville.

Men på trods af det, har vi rigtig gode kollegaer og naboer, som har gjort at vi føler os godt taget imod på øen. Øen og dens beboere er helt fantastiske!

Hvis I skulle give et råd til kommende tilflyttere, hvad skulle det så være?

Brug Tilflytterservice! Vi ringede til Rune over flere omgange og fik bl.a. hjælp til at arrangere flytning både nemt og billigt.

Hvis I står og overvejer at flytte til Bornholm, men ikke er sikre på om I tør tage springet, så gør som os: Vi sad og tænkte om vi skulle tage springet, eller om det var noget, hvor vi ville se tilbage på om 30 år og så fortryde at vi ikke tog springet.

Det var i allerhøjeste grad med til at vi tog springet. For at opleve noget nyt og få en frisk start.

Kunne Bornholm også være noget for dig?

Så kontakt Tilflytterservice på tilflytter@bornholm.biz

Vi glæder os til at høre fra dig.