Jeg har fundet ro i et lille, livligt samfund

Louise Lykke er 35 år og er flyttet til Bornholm på egen hånd. Hun kommer fra det pulserende København, men drømte om at eje sit eget hus – og om at finde mere ro i hverdagen. Også naturen og dét at være en del af et lokalsamfund med en ordentlig omgangstone trak i hende. Hun har beholdt sit job i København og arbejder hjemmefra – og det hele har givet hende den ro, hun savnede.

Hvor boede du før?

Jeg boede på Vesterbro i København, men jeg ønskede mig et andet liv langt væk fra stress og jag. Jeg har været en del på  Bornholm som voksen og kan godt lide tempoet og nærværet, som jeg savnede i København. I København er man anonym og en lille del af et kæmpe hamsterhjul, og jeg savnede mere og mere de gamle dyder med at passe på hinanden og have en høfligomgangstone. Bornholm er fantastisk på mange måder. Naturen er et kæmpe trækplaster, og jeg har en chance på boligmarkedet her. Jeg har drømt om mit eget byhus i mange år, men sådan et koster 10 millioner i København. Men dét gør de ikke på Bornholm.

Hvordan med arbejdsliv?

Mit job i København ville gerne afprøve, hvordan det fungerede, når jeg arbejdede hjemmefra på Bornholm. Jeg arbejder som flowmaster og er patient-koordinator for fire hospitaler i Københavnsområdet, og her foregår meget telefonisk og elektronisk. Ret hurtigt opdagede både min arbejdsplads og jeg, at det fungerer fint.

Hvordan er Bornholm socialt? Og om vinteren?

Jeg har mødt mange venner i en tilflyttergruppe for kvinder, og det er hverken svært at få tiden til at gå eller at få kontakt til folk her. Tilflytterservice har også hjulpet mig ved at melde mig til håndbold, og hvis jeg ville være træner, var det også en mulighed. Så er man ligesom i gang. Jeg bor i Rønne, og  den by er langt fra død om vinteren, selvom den er roligere end København. Her er liv og caféer og hyggeligt. Så Bornholm lever virkelig op til mine forventninger. Jeg er gået meget ned i gear, har fået en anden ro og et andet overskud. Og så sover jeg helt vildt godt om natten – der er ikke den der konstante summen og støj på Bornholm.

Hvilken tilflytterhjælp fik du?

Mit møde med Tilflytterservice gav mulighed for at spørge ind til alverdens ting, inden jeg flyttede. Jeg mødte Rune Holm på en tilflyttercafe i København. Han kunne sætte mig ret godt ind i, hvad mine muligheder var for job og bolig, for han ved, hvad erhvervslivet på Bornholm søger. I København er fordommene bl.a., at hverken job eller lønninger er attraktive på Bornholm, men det er slet ikke mit indtryk, efter at være flyttet herover og have talt med en masse mennesker. Jeg har ikke på nogen måde fortrudt mit ryk fra by til ø.

Af Louise Skøtt Gadeberg

Kunne Bornholm også være noget for dig? Så kontakt Tilflytterservicetilflytter@bornholm.biz. Vi glæder os til at høre fra dig.