Før og under Corona overvejede Cecilie og Malthe deres boligsituation. København var meget dyr og det var svært at finde en bolig, de både kunne lide og have råd til. Derfor trak det stærke lokalmiljø og muligheden for at indgå i lokale fællesskaber, dem til Bornholm.
Hyppige gæster på øen
Vi har besøgt øen sammen i mange år. Både når vi har været på familiebesøg og på ferier, og vi er begge meget glade for det bornholmske lokalsamfund.
Malthe er født og opvokset på Bornholm, og har familie på øen. Cecilie er født og opvokset i Vangede og ønskede også at bosætte sig et sted med et stærkt lokalt miljø. Og så trækker det også at familien bor her.
Nu oplever vi, at det er venner og familie der kommer på besøg hos os – og ser det som en god mulighed for at opleve Bornholm gennem vores “lokale” øjne.
Netværk, jobopslag og Tilflytterservice
Malthe brugte i første omgang både netværk og opslag til at søge arbejde som kok på øen. Siden har han skiftet branche og læser nu til finansøkonom.
Cecilie er oprindelig kandidat ved Aarhus Universitet og DMJX i medievidenskab og journalistik. Hun har bl.a. arbejdet med it, politik, fagbevægelsen, kommunikation og journalistik. Hun brugte både Tilflytterservices netværk, egen jobsøgning og netværk til at komme til jobsamtaler. Cecilie var til 3-4 samtaler, inden hun fik arbejde hos Socialpædagogerne på Bornholm som sagsbehandler.
Vi talte første gang med Tilflytterservice, tre år før vi flyttede, og de har fulgt os undervejs i vores overvejelser. Ud over jobsøgning, har de generelt hjulpet med sparring. Men de hjalp også med at åbne vores øjne for fremtidige muligheder. Vi har pt. ikke børn, men det er godt at vide, at der er gode skoler og daginstitutioner på øen. Og så gav de masser af opbakning til at flytte herover.
Vores idé var at bo herovre i ét år. Vi ville leje et hus og få en fornemmelse af øen før vi hoppede i med begge ben. Det var Tilflytterservice, som fik os til at indse, at det ikke var leje af et hus der ville være den bedste løsning. Det ville være at købe et hus. At lave et galleri, keramikværksted og atelier til Linea! Det var DET, vi ville. Nu glædede vi os lige pludselig. Samme dag som vi havde snakket med Tilflytterservice tog vi ned til ejendomsmæglerne og fik lavet flere aftaler om at komme til åbent hus.
Tradition for at hilse
Vi har selvfølgelig familien at trække på og ellers gode naboer i det kvarter vi bor i. Det har givet os et lille forspring ift. at få en omgangskreds her på øen. Ellers handler det om selv at ”melde sig til”.
Cecilie deltager i en lokal strikkeklub i Rønne, og har et arbejde hvor hun møder mange mennesker fra hele øen.
Ud over de jævnaldrende naboer er der en del ældre på øen, men også hos dem er der masser af socialt engagement og imødekommenhed. Vi er også rigtig glade for at gå på loppemarkeder, hvor det er ret let at komme i snak med bornholmerne der deltager.
Der er generelt åbenhed overfor tilflyttere, og med en god og åben indstilling bliver man også taget varmt imod, og kan let falde i snak med folk – både i byerne og på landet. Der er tradition for at hilse, og det er bare så dejligt at mærke den nærhed, som Cecilie selv kender fra fødebyen i Vangede og Malthe gennem sin opvækst i Rønne.
Der var ingen tvivl
Frihed, natur, lokalsamfund og muligheder for at sætte egne projekter i gang, uden at økonomien skrider, var noget af det, der også trak i os.
At flytte til Bornholm er den bedste beslutning, vi har truffet som voksne. Uden tvivl!
Kunne Bornholm også være noget for dig?
Så kontakt Tilflytterservice på tilflytter@bornholm.biz
Vi glæder os til at høre fra dig.